Reisadvies

Als u uw huisdier mee wilt nemen naar het buitenland, moet er aan een aantal regels worden voldaan. Voor alle landen binnen de Europese Unie en Zwitserland gelden de volgende regels:

  •  de dieren moeten in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort.
  •  de dieren moeten geïdentificeerd zijn met een microtransponder (chip). Let op: een tatoeage is niet meer geldig.
  •  de dieren moeten minimaal 21 dagen voor vertrek en vervolgens binnen het vaccinatieschema gevaccineerd zijn tegen rabiës (hondsdolheid).

Voor onder andere het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Malta gelden aanvullende eisen zoals een behandeling tegen wormen. Als dieren buiten de EU reizen moeten er vooraf soms bloedtesten gedaan worden om er te komen, maar soms ook om te kunnen terugkeren naar Nederland. Houdt er rekening mee dat deze procedure een aantal weken in beslag kan nemen.

Tevens is het belangrijk na te gaan of er in het land van bestemming, zandvliegen voorkomen om zo de hond vooraf te kunnen beschermen tegen Leishmaniose. (hierover kunt u meer lezen onder het kopje: Leishmania).

 

Meer informatie over de invoereisen van gezelschapsdieren van de verschillende (Europese) landen kunt u vinden bij het Landelijk Informatiecentrum voor Gezelschapsdieren (www.licg.nl) of u kunt natuurlijk bij ons terecht voor de actuele uitdraai van de geld