Leishmania

Mocht u op vakantie (met hond) gaan naar 1 van de volgende gebieden/landen:  Latijns-Amerika en in alle mediterrane landen (Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië, Malta, Griekenland, Turkije, Israël, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije en Marokko), dan is het belangrijk voorzorgsmaatregelen te treffen tegen de beten van de zandvlieg.

Zandvliegen kunnen door te bijten, microscopisch kleine parasieten met de naam Leishmania infantum overbrengen op honden. Op deze manier kan uw hond besmet raken met de, in veel gevallen, dodelijke ziekte Canine Leishmaniose.

Mocht u op reis gaan naar één van de genoemde landen, dan kunt het beste de Scalibor Protectorband bij uw hond omdoen. Dit is het enige geregistreerde middel in Nederland dat bescherming biedt tegen Canine Leishmaniose en beschermt de hond ongeveer een half jaar tegen de beten van de zandvlieg.

Mocht u zelf denken dat uw hond wellicht Leishmaniose heeft dan kunt u dit herkennen aan de volgende symptomen:

  • haaruitval, vooral rond de ogen en de snuit.
  • ontstekingen van de huid zichtbaar, met name aan kop en poten.
  • in latere stadia van de ziekte zijn de nagels vaak erg lang en brokkelig.
  • in een later stadia gewichtsverlies, maar toch een goede eetlust.

Een hond die Leismaniose kan wel behandeld worden, maar dat kan langdurig en zeer lastig zijn. Daarom is een snelle diagnose en behandeling heel belangrijk. Beter is natuurlijk uw hond te beschermen met een Scalibor Band!!

 

 

 

 .