Vaccinaties

Voor dieren van alle leeftijden is regelmatig vaccineren belangrijk. De ziektes waartegen we vaccineren komen gelukkig steeds minder voor maar zijn helaas nog niet uitgeroeid en nog steeds zeer gevaarlijk.

Vaccineren blijft dus belangrijk want de ziektes waar het om gaat zijn vaak goed te voorkomen maar lastig te genezen.

Kennels, pensions, hondenshows en hondenuitlaatservices hebben strenge eisen wat betreft de vaccinatiestatus van uw dier. Gaat uw dier naar het pension of uitlaatservice, controleer dan voor het bezoek aan onze kliniek welke vaccinaties zij verplicht stellen.

Ieder huisdier dat naar het buitenland gaat moet gechipt zijn, een Europees dierenpaspoort hebben en moet in de meeste landen ingeënt zijn tegen rabiës (minimaal 21 dagen voor vertrek). Vanaf dit jaar moeten ook alle honden in Nederland gechipt zijn. Daarnaast gelden er voor de verschillende landen verschillende eisen. Ga voor een overzicht naar www.licg.nl of vraag het aan een van onze medewerkers.Wij draaien zodra er wijzigingen zijn direct een overzicht uit met de meest actuele gegevens.

In onderstaand kopje de vaccinatieschema’s voor honden die in Nederland blijven en niet naar een kennel, pension o.i.d. gaan.

De jaarlijkse vaccinatie is niet alleen belangrijk om uw hond of kat een blijvende bescherming te geven tegen allerlei ziektes maar het is tevens een gelegenheid om de algehele gezondheidstoestand van uw huisdier te laten controleren. Alle dieren worden door de dierenarts volledig nagekeken, waarbij aandacht wordt gegeven aan het luisteren naar het hart, bekijken van het gebit en het navoelen van de buik. Ook kunt u gelijk alle vragen stellen over uw huisdier.

Als u uw pup/ hond inschrijft bij onze kliniek, krijgt u automatisch een herinnering per post wanneer uw hond weer gevaccineerd moet worden.