Faciliteiten

Bloed- en urineonderzoek

Bij ons in de kliniek kunnen we het meeste bloed- en urine onderzoek zelf verrichten. De uitslag is dan tijdens uw bezoek al bekend (binnen 15 min.) zodat meteen gestart kan worden met een eventuele behandeling. Wij hebben sinds 2015 de beschikking over een Catalyst bloedtestapparaat, waar uitgebreid bloedonderzoek mee gedaan kan worden. Meer specialistisch onderzoek vindt plaats in veterinaire laboratoria en zodra de uitslag daarvan binnen is, zullen wij contact met u opnemen om deze te bespreken.

Digitaal röntgenonderzoek

Röntgenfoto’s worden bij ons digitaal verwerkt. Hierdoor gaat het onderzoek snel en kunnen we, indien nodig, makkelijk overleggen met een specialist. Indien u dat wilt kunnen we de foto’s aan u meegeven op een dvd.

Professionele tandheelkunde

Onze assistentes zijn opgeleid om een professionele gebitsreiniging uit te voeren, dit is vergelijkbaar met het werk van een mondhygiëniste. Uitgebreidere ingrepen zoals het trekken van een tand of kies worden uitgevoerd door de dierenarts. Ook voor gebitsbehandeling van paarden, konijnen, knaagdieren en vogels hebben wij professionele apparatuur in huis.

Chirurgie

De kliniek beschikt over een moderne, aparte operatiekamer. Wij werken volgens de laatste inzichten en hebben dan ook de beschikking over gasnarcose. Voor een snel herstel is optimale pijnstilling en preventief antibiotica tijdens de operatie bij ons vanzelfsprekend. Speciaal voor de kleinere dieren zoals konijnen, fretten en cavia’s maken we gebruik van een couveuse.

Endoscopie

Een endoscopie (letterlijk binnenin kijken) is een onderzoek van het inwendige van het dier, om te kijken wat er aan de hand is, een biopt te nemen voor onderzoek. Dit gebeurt met een instrument genaamd de endoscoop waarmee de dierenarts door middel van een flexibele slang in het lichaam kan kijken.

Echoscopie

Bij de mens is de eerste associatie met echoscopie het zwangerschapsonderzoek; in de diergeneeskunde is dit ook een van de leukste onderzoeken. Vanaf 28 dagen na de dekking kunnen wij met de echo zien of een dekking succesvol was of niet en kunnen wij ook ongeveer aangeven hoeveel pups/ kittens er verwacht worden. Voor wie het leuk vind kunnen wij een foto printen. Ook kan de dierenarts d.m.v. de echoscoop onderzoek doen naar bijvoorbeeld de blaas, nieren, milt en sommige tumoren. Een echo is een geweldige aanvulling op de röntgenfoto en heeft als grote voordeel dat deze niet belastend is voor de patiënt. Hartecho’s maken wij niet, omdat wij van mening zijn dat dit echt een specialisme is van de radioloog. Wel kunnen wij u daarvoor doorsturen naar een praktijk in de buurt.

Dermatologie

Huidproblemen komen veel voor bij huisdieren. Indien nodig nemen wij monsters van huid en haar voor microscopisch onderzoek of een schimmelkweek. Bij een aantal aandoeningen kan bloedonderzoek of een speciaal dieet nodig zijn.

Opname en intensive care

De kliniek beschikt over opname ruimtes voor verschillende diersoorten. Wij kunnen infusen geven en de gezondheidstoestand wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Second opinion

Net als bij mensen is het bij dieren soms prettig een second opinion aan te vragen. Dit is bij ons altijd mogelijk.

Advies

Voor informatie of advies kunt u altijd vrijblijvend bij ons terecht. (zie openingstijden).

  • Hulp en advies bij aanschaf van huisdieren, huisvesting en verzorging.
  • Voeding, begeleiden overgewicht etc
  • Bestrijding van parasieten zoals vlooien, teken en wormen.
  • Fokken en dracht begeleiden.
  • Omgang tussen kind en hond (voorkomen bijtincidenten).
  • Reis adviezen en vakantie entingen.